Deelnemer: Karin Voogt

Jeroen LakemanBlog, Nieuwsbrief, Social Media

Deelnemer: Karin Voogt
Leeftijd: 59
Beroep: Ruim 15 jaar gewerkt als projectmanager ICT projecten. Nu op zoek naar iets heel anders.
Woonplaats: Berkhout
Verwachte eindtijd: Ik hoop onder de 50 minuten te lopen. Mijn PR op de 10 stamt uit 2017, is 48:38. Die tijd ga ik nu niet kunnen verbeteren.

Waarom loop ik mee: Omdat ik het heel leuk vind om hard te lopen en omdat samen met anderen naar een wedstrijd/loopje gaan altijd een soort schoolreisje is: heel gezellig! Ik heb de Stoomtramloop in het verleden een paar keer gedaan. Met veel andere lopers eerst een stuk met de stoomtram (destijds naar Medemblik) en dan heerlijk hardlopen door het mooie Westfriesland, terug naar Hoorn. Met onderweg heel veel aanmoedigend publiek. Wat wil je nog meer?

Ik loop regelmatig wedstrijden. De meeste in onze eigen provincie; bijvoorbeeld de Vooroeverloop, diverse crossjes, de AV Hollandia Dijkenloop, Egmond, Schoorl, Hoorn, Zandvoort Circuit Run en de Dam-tot-Dam. Mijn hardloop carrière begon in augustus 2012 met de Start-to-Run bij AV Hollandia. Mijn beste tijden liep ik in 2017. 

Veruit de meeste trainingen doe ik bij AV Hollandia, dus samen met anderen. Samen hardlopen is motiverend en gezellig. In de meeste gevallen gaan we ook samen naar de wedstrijden/loopjes.

Omdat ik het plezier dat hardlopen geeft graag wil delen, geef ik sinds maart vorig jaar zelf ook training. Bijna iedere zondagochtend in de duinen en met ingang van dit jaar de donderdagavond training op de baan.

Afgelopen jaar heb ik met succes en plezier de opleiding hardlooptrainer gevolgd. Van de 10 klasgenoten kwamen er 6 uit Westfriesland! Linda van der Stal en René Schwarte van Loopgroep Medemblik waren twee van de Westfriese klasgenoten.

Bij de komende Stoomtramloop zal ook weer een groep Hollandianen deelnemen.