Deelnemer: Peter Donckerwolcke

Jeroen LakemanBlog, Nieuwsbrief, Social Media

Deelnemer: Peter Donckerwolcke
Leeftijd: 64 jaar
Beroep: Disciplineleider bij een aannemingsbedrijf in de civiele bouw (wegen, viaducten, tunnels e..d.)
Woonplaats: Blokker
Verwachte eindtijd: ca. 60 minuten

Waarom gaat u meelopen met de Locals Stoomtramloop? 

Het is leuk om regelmatig aan een recreatieloop mee te doen. Dit stimuleert het wekelijkse trainingsrondje. Daarbij is de Locals Stoomtramloop lekker in het Westfriese land en door Westfriese dorpen. En de finish is in Medemblik, waar ik heel lang geleden een half jaar stage heb gelopen bij gemeentewerken aan de Westerhaven.

Heeft u al eerder meegedaan met de Locals Stoomtramloop?

Ja, vorig jaar. Deze loop stond al langer op mijn verlanglijstje en vorig jaar kwam het er eindelijk van. Dit was wel aanleiding om me dit jaar direct weer aan te melden.

Heeft u een streeftijd/PR? 

Streeftijd is altijd om met 6 min/km te lopen dus 60 minuten. Mijn PR van 53 minuten is al van geruime tijd terug. De ambitie om te verbeteren of te evenaren heb ik los gelaten. Drie jaar terug is bij mij een hartritmestoornis geconstateerd en de bijbehorende medicatie beperken de prestaties (rem op de hartslag). Sporten (lopen) is een goed middel om mijn hartconditie op peil te houden.

Doet u ook mee aan andere wedstrijden, zo ja hoe ging het daar?

Ja, diverse: de Dam tot Damloop, de Zandvoort circuit Run, Johan Cruijff Run, Schoorl, langer geleden de 7 Heuvelenloop en de Bruggenloop in Rotterdam. De Brooks EK run in Amsterdam was ook bijzonder. Verder loop ik voornamelijk 10 km. De Nadine OK run was jaarlijks terugkomend en verder loop ik een 10 km in Hoorn, Haarlem, Bloemendaal, Santpoort. Prestaties zijn wisselend, vaak afhankelijk van omstandigheden. Zo was vorig jaar de eindtijd bij de Locals Stoomtramloop teleurstellend, ik had moeite met de warmte tijdens de loop. Tot Opperdoes ging het voortreffelijk, daarna kreeg ik problemen. Het blijft leuk dat iedere loop z’n eigen verhaal heeft.

Traint u normaal alleen, of met iemand/anderen?

Alleen, zondagochtend een rondje van 10 tot 16 km in de omgeving van Blokker. Door de week loop ik dan nog een tijdje op de band als onderdeel van m’n wekelijkse bezoek aan de sportschool.

Gaat u alleen meedoen aan de Locals Stoomtramloop of met iemand/anderen samen? 

Ik loop de Stoomtramloop alleen.