Deelnemer: Theresia Voors

Jeroen LakemanBlog, Nieuwsbrief, Social Media

Deelnemer: Theresia Voors
Leeftijd: 40 (net 41 als de stoomtramloop is)
Beroep: Verpleegkundige en Functioneel Beheerder Zorg
Woonplaats: Bovenkarspel
Afstand / Verwachte eindtijd: 5 km / 35-40 minuten

Waarom gaat u meelopen met de Locals Stoomtramloop?
In november en december heb ik 2 liposucties ondergaan om de Lipoedeem in mijn benen en armen te bestrijden. Dat is een chronische aandoening waarbij er sprake is van een abnormale verdeling van vetweefsel in het lichaam. Nu het ergste zieke vetweefsel is verwijderd had ik een doel nodig om het hardlopen weer op te pakken na deze ingrepen. Dit wordt dan ook mijn eerste echte loopevenement na mijn operatie. Het is mijn doel om het hardlopen dit jaar weer op te pakken, in de hoop dat het nu makkelijker gaat nu het ergste vet is weggehaald. Ik wil laten zien dat je ondanks je beperkingen evengoed je doelen kunt halen.

Heeft u al eerder meegedaan met de Locals Stoomtramloop?
Vorig jaar heb ik meegedaan met de 10 km. En een aantal jaren eerder toen het nog een loopje naar Hoorn was heb ik ook meegedaan aan de 10 km.

Heeft u een streeftijd/PR?
Onder de 35 minuten, omdat ik nog niet weet hoe het straks gaat met hardlopen. Ik ben nog niet gestart met trainen, mag pas februari weer beginnen met sporten.

Doet u ook mee aan andere wedstrijden, zo ja hoe ging het daar?
Ik heb wel eerder meegedaan met wedstrijden, maar ik ga nooit voor een PR. Ik loop altijd om mijzelf uit te blijven dagen om te lopen. Omdat het eerder altijd zwaar was om te lopen en ik per dag moest kijken of ik het wel of niet redde, was mijn enige doel altijd dat ik hem uitliep. Dat was met lipoedeem al een prestatie op zich. Ik heb mij daarom ook weer voor de Schutz Marathon ingeschreven, maar ook voor deze heb ik gekozen voor de 5 km. Eerst maar rustig aan weer uitbreiden!

Traint u normaal alleen, of met iemand/anderen?
Ik train meestal alleen, maar probeer 1 x per week samen met een vriendin hard te lopen, dan lopen we vooral ook voor de gezelligheid. Zij loopt meestal geen evenementen.

Gaat u alleen meedoen aan de Locals Stoomtramloop of met iemand/anderen samen?
Ik hoop dat mijn andere vriendin mee gaat. Maar die kampt nu met klachten van haar voet, dus die wacht het nog even af.

De hardloopfoto is van mij in mijn oude hoedanigheid. Dit was vorig jaar bij de Stoomtramloop.