Deelnemersinfo

Informatie Stoomtramloop 7 april 2019

Beste deelnemer aan de Locals Stoomtramloop!
Fantastisch dat je meedoet aan onze loop!
Hiermee willen we je alle informatie geven die je nodig hebt.

Vertrek

De Stoomtram vertrekt stipt om 12:30 uur vanaf het Station, Dam 2 in Medemblik.

Parkeren

Er is voldoende parkeerruimte op verschillende locaties. Parkeren is onder meer mogelijk op de Zuiderdijkweg, Nieuwstraat, de Oude Haven en de Vooroever. Volg de P – aanduidingen.

Startbewijzen

De startbewijzen kunnen vanaf 10.00 uur worden opgehaald bij Locals Grand Café, Nieuwstraat 69, 1671 BC, Medemblik.
Bij de uitgifte van je startnummer ontvang je tevens je Locals Stoomtramloop loopshirt. Zorg je er svp voor dat je op tijd bent en je nummer kent?

Kledinginname

Je kleding kun je inleveren in het Oude Stadhuis aan de Dam. Je vindt het Oude Stadhuis aan het einde van de Nieuwstraat vlakbij de finish / het station. Denk svp aan een tas hiervoor.

Instappen en Vertrek

We beginnen met instappen in de stoomtram om 12:00 uur.
Er zal duidelijk worden aangegeven welke wagons voor de deelnemers aan de 5 km (Opperdoes-Medemblik) en welke wagons voor de deelnemers aan de 10 km zijn (Twisk-Medemblik).
Je dient je daar strikt aan te houden omdat de ruimte precies is afgestemd op het aantal lopers.
Let op: 
Op het 5 km punt (Station Opperdoes) kunnen deelnemers die in de 10 km wagon zitten niet uitstappen. De stoomtram wordt hier gesplitst. De wagons van de 5km gaan terug naar Medemblik, de wagons met 10km deelnemers gaan door naar Twisk.

Start na aankomst in Opperdoes en Twisk

In Opperdoes (5km) en Twisk (10km) wordt direct na aankomst gestart. Er is dus geen gelegenheid voor toiletbezoek. Inlopen en toiletbezoek dienen daarom in Medemblik plaats te vinden!

Route

Er wordt gelopen op de openbare weg, zoveel mogelijk over voet- en fietspaden. Op diverse plaatsen zijn verkeersregelaars aanwezig. Let svp op je eigen veiligheid en die van medeweggebruikers.

Let op: Incidenteel is het mogelijk dat lopers moeten wachten op de stoomtram bij oversteekplaatsen.
De Stoomtram heeft altijd voorrang!

Tijdregistratie

We registreren uitsluitend bruto tijden.
De tijdwaarneming gaat fotografisch, denk er svp om dat je startnummer goed zichtbaar moet zijn t.b.v. de herkenning, dit met name bij de finish.

Tijdslimiet

Voor de 10 km is een tijdslimiet van 90 minuten van toepassing. Binnen 45 minuten dien je Station Opperdoes te bereiken. Kom je later dan 45 minuten bij Station Opperdoes dan is het mogelijk dat de drinkpost opgeruimd is en er in het vervolg van de route geen verkeersregelaars meer zijn. We kunnen je dan verder niet meer begeleiden.

Voorzieningen

Bij Locals kun je vanaf 09.30 uur terecht voor een heerlijke barista koffie & ambachtelijke taartjes. Vanaf 10.00 uur is de keuken geopend voor ontbijt en lunch. Daarnaast is er buiten een koffiebuffet met koffie/thee & broodjes “to go”. Meer info vind je op www.locals-grandcafe.nl 
Er is een drinkpost bij Station Opperdoes en bij de finish in Medemblik.
In Opperdoes is er water. Bij de finish is er ook fruit.
Er zijn toiletten in het Oude Stadhuis, vlakbij bij de finish/station Medemblik.

Foto’s

Er worden op een aantal plaatsen langs het parcours foto’s gemaakt die op onze website worden geplaatst. Alle foto’s zijn gratis te downloaden of te delen via social media. De foto’s zijn vanaf vrijdag na de loop beschikbaar.

Prijsuitreiking

Rond 14.00 uur is bij Locals Grand Café de prijsuitreiking. Er is voor beide afstanden voor zowel de mannen als de vrouwen voor de nummers 1, 2 en 3 een beker en een waardebon van Runnersworld.
Direct bij de finish worden de prijswinnaars geregistreerd. Zodra de winnaars bekend zijn worden ze omgeroepen. Je wordt verzocht om je dan even te melden en aan te geven of je de prijs in ontvangst komt nemen. Als je je niet meldt of niet op de prijsuitreiking wilt wachten, komt je prijs te vervallen. Wij willen hier mee voorkomen, dat de prijsuitreiking onnodig lang gaat duren, omdat de winnaars niet op komen dagen.

EHBO

Er is een EHBO-er bij de finish in Medemblik en bij de stations Opperdoes en Twisk.
De EHBO-ers bij Opperdoes en Twisk zijn mobiel en hebben voor noodgevallen een auto ter beschikking. Heb je EHBO nodig, spreek dan een vrijwilliger aan, zij hebben telefoonnummers om de organisatie cq de EHBO te bereiken. Je kunt zelf de EHBO bereiken op het mobiele nummer 06 8204 9697. Uiteraard kun je bij spoedeisende zaken ook 112 bellen.

Langs het parcours zijn vrijwilligers aanwezig, zij zijn herkenbaar aan hun oranje reflecterende hesjes. Als je vragen hebt, dan kunnen zij je verder helpen. Ook als je onverhoopt uit moet stappen, meld je dan bij een van onze vrijwilligers. Wij doen dan ons best om je op te halen en naar de finish te brengen. Dat kan in sommige gevallen natuurlijk wel even duren.

Algemeen

Als organisatie zetten wij ons er voor in om het evenement zo perfect mogelijk te laten verlopen. Wij kunnen daar bij niet zonder jouw medewerking. Mocht er onverhoopt iets onduidelijk zijn of niet goed verlopen, dan rekenen wij op je begrip. Meld het ons zodat wij er wellicht iets aan kunnen doen.

Geniet ervan!

We zijn van mening dat we een leuk evenement hebben opgezet met uniek vervoer, mooi parcours en finish in het gezellige Medemblik. We hopen dat je ervan zult genieten!

Samenvatting:

Telefoonnummer organisatie: 06 2491 5791
Parkeren: Diverse parkeerterreinen bij het centrum, bij voorkeur buitendijks (Zuiderdijkweg)
Vanaf 10:00 uur: Startnummers ophalen bij Locals Grand Café
Vanaf 11:30 uur: Kleding inleveren Oude Stadhuis
Vanaf 12:00 uur: Instappen Stoomtram
Stipt 12:30 uur: Vertrek Stoomtram
Rond 14:00 uur: Prijsuitreiking bij Locals Grand Café

Met vriendelijke groet,

Secretariaat Locals Stoomtramloop
De loop wordt georganiseerd door Stichting Medemblik Sport in samenwerking met de Stichting Lopen is Leven / Loopgroep Medemblik.