Locals Stoomtramloop – De day after!

frank Blog, Nieuwsbrief, Social Media

Wat hebben we zondag genoten van de sfeer, de stoomtram en het terras van Locals Grand Cafe, maar vooral van jullie! Ruim 400 toppers bereikten de finish in het centrum van Medemblik.

Na maanden voorbereiding was het eindelijk zo ver: de stoomtram mocht de sportieve passagiers naar de startpunten in Opperdoes en Twisk brengen voor de eerste editie van de Locals Stoomtramloop. Rond 12.30 uur stapten de deelnemers de ruim 100 jaar oude stoomtram in. Een hoop lachende gezichten en gevoel van samenhorigheid. Of, zoals een deelnemer zei: “het lijkt wel of we met zijn allen op schoolreis gaan!”

De eerste stop was Opperdoes waar de deelnemers aan de 5 kilometer werden opgewacht door de fanfare. Nadat de stoomfluit ging, gingen de lopers van start; via een prachtig stukje West-Friesland terug naar Medemblik. De tweede locomotief met wagons nam de rest van de deelnemers mee naar Twisk. Hier klonk de stoomfluit iets na enen als aftrap van de 10 kilometer en konden de deelnemers door het historische Twisk, over het erf van boer Gerard naar het prachtige waterbergingsgebied en door Opperdoes de weg terug naar Medemblik rennen.

Het mooie parcours en prachtige weer zorgden voor snelle tijden!

En wat was het goed om te zien dat er zelfs op een paar meter voor de finish nog sprintjes werden getrokken. Fanatiek hoor! En dan de terechte trots en blijheid met het behaalde resultaat. Wij genoten van jong en oud: de jongste deelnemer was 9 en de oudste 75 jaar. Wat is lopen toch een heerlijke sport: je bent er nooit te jong of te oud voor! 

De prijsuitreiking vond plaats bij Grand Cafe Locals waar de heer Van den Broeke werd verrast door de gulheid van jullie. Jullie hebben met elkaar vrijwillig € 425,- gedoneerd aan de Stichting Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik. De donatie wordt besteed aan de restauratie van de Tram voor Bello.

Het team van Claudia en Ramona Kraayvanger van Grand Cafe Locals was op oorlogssterkte aanwezig om alle dorstige deelnemers van een drankje te voorzien. Het was nog lang gezellig op het zonnige terras van Grand Cafe Locals!

Wij willen jullie hartelijk bedanken voor jullie enthousiasme en sportieve prestaties!