Stoomtramloop 2019: Langs het pad van boer Gerard

frank Blog, Nieuwsbrief, Social Media

Tijdens het uitstippelen van de route bleek het pad langs het huis van Gerard Jongert aan de Dorpsweg in Twisk precies in onze 10 km afstand te passen! We zijn dan ook heel blij dat de lopers hier langs mogen! Dit geeft onze mooie route nog weer extra glans…
Even voorstellen:

Hoe lang woont u al in deze prachtige boerderij?
Ik ben geboren in het Hoornse ziekenhuis en ben opgegroeid op deze boerderij met onderbreking van een korte studieperiode. Ik woon hier dus al 58 jaar.
Wat doet u in het dagelijks leven?
Wat ik in het dagelijks leven doe? Ik verzorg mijn schapen goed en ik lees veel in wetenschappelijke tijdschriften.
Met welke reden is het pad achter uw huis aangelegd?
Het kavel pad is niet van mij, maar is van de familie Spaander en is aangelegd om een schuur te bereiken.
Vindt u het gezellig dat de hardlopers op 7 april bij u langs komen?
Ik vind het heel gezellig dat er hardlopers komen.
Heeft u zelf wel eens aan hardlopen of een andere sport gedaan?
Ik loop zelf niet hard. Vroeger zat ik veel op de racefiets en heb diverse fiets vakanties achter de rug.
Gaat u op 7 april ook kijken?
Ik ga zeker kijken.

De eerste keer dat onze fietsploeg de route aan het uitstippelen was en voor het eerst bij Gerard Jongert langskwam, vertelde hij vol passie over de zwaluwen welke jaarlijks broeden in zijn schuur. Op dat moment (in het najaar) waren de zwaluwen net vertrokken. Het eerste wat dhr. Jongert dan ook zei toen hij de datum 7 april hoorde was: de zwaluwen zijn nu net vertrokken, maar dan zijn de zwaluwen misschien weer terug! Bij ieder contactmoment kwam dit weer ter sprake?. Vandaar deze laatste vraag:

Denkt u dat de zwaluwen op 7 april weer terug zijn?
De zwaluwen zijn onderweg, maar één zwaluw maakt nog geen zomer!