Portret van een deelnemer: Jan Bakker

frank Blog, Nieuwsbrief, Social Media

Naam: Jan Bakker
Leeftijd: 75 jaar, en hiermee de oudste deelnemer!
Beroep: Sinds 2003 vervroegd met pensioen. Werkte bij het NHD in de productie.
Woonplaats: Wervershoof
Verwachte eindtijd: 52 à 53 minuten

Ik ben op m’n 32e begonnen met hardlopen. Trainen doe ik altijd alleen, dan kan je je eigen tempo bepalen.
In de loop der jaren heb ik met vele grote wedstrijden door heel het land meegedaan, o.a. de Damloop. Deze heb ik in 2008 en 2018 gewonnen. En de Zevenheuvelenloop, die ik ook in 2008 en 2018 won. Verder de halve van Egmond, Schoorl, Tilburg, Breda, Utrecht en niet te vergeten de Pier-City-Pierloop in Den Haag, die ik bij de 60+ categorie won in 2004 bij het NK.

Totaal 18 marathons waaronder New York en vele keren in Rotterdam en Amsterdam.

Aan de Stoomtramloop heb ik inmiddels 6 keer meegedaan.
De Locals Stoomtramloop is een bijzondere loop, met de stoomtram naar de start en dan hardlopend door een mooi stukje Westfriesland. Ik ga de Stoomtramloop alleen lopen en hoop, na de zware loop in Zandvoort de week ervoor, binnen het uur te blijven. 

De bijgevoegde foto is van de Enzazaden Vooroeverloop 2017