Interview met Frank Ettes: initiatiefnemer van de Stoomtramloop in 2000

frank Blog, Nieuwsbrief, Social Media

Naam: Frank Ettes
Woonplaats: Blokker
Beroep: Kaasmaker

Hoe is de Stoomtramloop ontstaan?
In 2000 zijn we met een aantal mannen begonnen met de eerste Stoomtramloop. Een team van 5 personen, die ik toen bij elkaar gezocht heb. Het idee kwam oorspronkelijk bij de Junior kamer Westfriesland op tafel. Peter Timmerman (Hertenhouder uit Benningbroek, overleden juni 2012) en ik zijn samen “op de tram gestapt”.

De eerste twee jaren ook met deelname van Juniorkamers uit andere delen van Nederland. Onder andere met estafette. De loop startte driemaal in Hoorn en finishte in Medemblik. Dit was toen nog op de zaterdagavond. De deelnemers konden desgewenst met de tram weer terug naar Hoorn.

Na deze 3 jaar werd er een pas op de plaats gemaakt en een jaar later is het team aangevuld met enkele nieuwe organisatoren.

Vanaf 2004 werd de looprichting gewijzigd en hiermee dus ook de finish naar de atletiekbaan van Hollandia gebracht. Tevens werd de zaterdag voor zondag gewisseld. Zelf ben ik bij alle 17 edities betrokken geweest als medeorganisator. Ik hield me bezig met het parcours, vrijwilligers inzet van assisterende verenigingen en sponsorwerving.

Ik genoot ervan om tijdens de voorbereiding met het parcours bezig te zijn; even langs in Opperdoes, Twisk en Nibbixwoud bij de ijsvereniging voor assistentie. Naar Johan Ippel in Medemblik voor de opbouw van de startlocatie, met Cees van Meulem het traject Oostwoud/Midwoud afstrepen. 

De nieuwe organisatie wil ik graag meegeven het team van vrijwilligers te koesteren! En zorg dat het voor en na de finish goed vertoeven is.
Ik wens jullie veel succes!