Gert de Groot, Chef Exploitatie Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

frank Blog, Nieuwsbrief, Social Media

Wie bent u?
Gert de Groot, Chef Exploitatie van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Loopt u zelf ook hard?
Bij de eerste editie van de Stoomtramloop heeft Gert samen met enkele collega’s de estafette gelopen.

Kun u iets vertellen over de historie van de lijn Hoorn – Medemblik?
De spoorweg Hoorn-Medemblik is aangelegd in 1887 als lokaalspoorweg. De bedoeling daarvan was zoveel mogelijk kleine plaatsen met het spoor te verbinden. De lijn slingert dan ook als het ware van dorp naar dorp over 20 kilometer tussen Hoorn en Medemblik. De lokaalspoorweg is als enige in Nederland compleet bewaard gebleven. Zelfs veel stations staan er nog en zijn gerestaureerd. Sinds 1968 rijdt de collectie historische stoomtrams over de spoorweg zoals dat vroeger ging. Dit is een grote attractie in de regio, zelf spreken we liever over een levend museum, het grootste rijdende museum in Nederland.

Hoeveel passagiers vervoert De Stoomtram elk jaar?
De stoomtram heeft in 2018 in totaal 177.000 reizigers vervoerd.

Organiseert De Stichting Stoomtram voor 2019 nog andere leuke evenementen?
De Museumstoomtram organiseert het hele jaar door bijzondere ritten en evenementen. Nieuw in 2019 is Stoomtram 1900: een korte ontdekkingsreis met de stoomtram op zomerse middagen, waarbij je bovendien alles ontdekt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland.

Doen er 7 april ook collega’s van u mee of komen jullie kijken?
We komen zeker kijken en natuurlijk gaan we de hardlopers vervoeren!

Bijgevoegde foto, gemaakt door Gerda Holla, geeft een voorproefje van de mooie tulpenvelden die met een beetje geluk ook door de lopers op 7 april te zien zijn!